Kiralama Koşulları

Ezber Rent a Car UYARIYOR!
ARAÇ KİRALAMA KEYFİNİZİ, BOŞ SENET İMZALAYARAK KAÇIRMAYIN!

Aranan Koşullar
Kiralama yapacak olan şahıslarda öncelikle geçerli bir kredi kartı bulunmalıdır ( ön provizyon alınacaktır). Ayrıca tüm sınıflardaki araçlar için kiracının, 22 yaşını doldurmuş ve en az 2 yıllık yerli veya geçerli uluslararası ehliyete sahip olması gerekmektedir.

Ek Sürücü
Kiralanan aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişiler tarafından kullanılabilmesi için ek sürücünün yaş ve ehliyet kriterlerine uyması gerekmektedir. Ek sürücünün kimlik ve ehliyet bilgisinin kiralama kontratı üzerinde gösterilmesi zorunludur. Bu hizmet ücret karşılığı sağlanmaktadır. Ek sürücünün kira kontratı üzerinde belirtilmemesi durumunda, araçta meydana gelecek herhangi bir kaza durumuda sigortaların tümü geçersiz sayılır. Bu gibi durumlarda aracı kiralayan kişi ve kullanan kişi kaza sonucu oluşan hertürlü masraftan sorumlu tutulur.

Kiralama Süresi

En kısa kiralama süresi 24 saattir.
Haftalık 7 (yedi) gün, aylık kiralamalarda 30 (otuz) gün üzerinden hesaplanır.

Fiyatlar

Fiyatlara yağlama, bakım, üçüncü şahıslara karşı (yasal poliçe sınırları içinde) sigorta garantisi dahildir. % 20 KDV (katma değer vergisi) dahil değildir. Yakıt kiralayana aittir. Şöförlü servis ve tercüman rehber istek üzerine temin edilir.

Ödeme

Toplam kira tutarı kiralamanın başlangıcında Ezber Rent a Car tarafından kabul edilen kredi kartlarından herhangi biri ile veya nakit olarak tahsil edilir. Ayrıca, kiralama öncesi kredi kartından ön provizyon alınır. Kredi kartı önprovizyon vermez ise araç teslim edilmez.

Gecikme

Gecikme halinde her ek saat için uygulanan ücretin 1/3’i alınır. Toplam 3 (üç) saati geçen gecikmeler ise tam gün olarak hesaplanır.

İptal ve No Show Koşulları

Kiralamaya 1 (bir) saat kala yapılan iptallerde ve müşterinin haber vermeksizin kiralamayı gerçekleştirmdiği durumlarda kiralama bedelinin tamamı tahsil edilir. Son 24 (yirmidört) saate kadar yapılan iptallerde ise 1 (bir) günlük ücret tahsil edilir.

Sigorta

Araçlar kaza sigortası ile birlikte karayolları trafik kanunu uyarınca mecburi mali mesuliyet sigortası ile sigortalanmıştır. Herhangi bir kaza, hasar yada çalınma durumunda kiracının kaza sigortasından yararlanabilmesi için aşağıdaki koşulları yerine getirmesi zorunludur.
Tüm Sigortaların geçerli olabilmesi için;

  • Tüm trafik kanun ve kurallarına uyulması,
  • Aracın hatalı, özensiz kullanılmaması ve tam kusurlu olunmaması,
  • Aracın alkol ve uyuşturucu etkisi altında kullanılmaması,
  • Aracın yasal hız sınırlarının dışında kullanılmaması,
  • Alkol ve trafik raporlarının araç yerinden oynatılmadan alınmış ve en geç 48 saat içinde Ezber Rent a Car’a ulaştırılmış olması,
  • Sürücünün kira sözleşmesinde kayıtlı olması,
  • Aracın ehliyetsiz sürücülere kullandırılmaması,

gerekmektedir, aksi takdirde sigortalar geçersiz olacak ve kiracı tüm hasarlardan sorumlu tutulacaktır. Ayrıca, Ezber Rent a Car yetkililerine, yetkili trafik ekiplerine ve yerel kolluk kuvvetlerine yanıltıcı beyanlarda bulunmak ve araçların trafiğe kapalı ve yasak bölgelerde kullanılması ile aşırı yük ve yolcu taşınması sigortaların kendiliğinden iptaline neden olacaktır. Çalınma surumunda sigorta tarafından yapılacak ödemeye kadar geçen 45 (kırkbeş) günlük süre iş kaybı olarak kiracıdan talep edilecektir. Araçlarda bulunanan sigortalar, Cam kırılması, Lastik yarılması, Koltuk döşeme yanığı ve Teyp teminatı içermemektedir.

Ek Sigortalar

– Lastik, Cam, Far Sigortası ( LCF ) : Aracın sadece camları, farları ve lastiklerinde meydana gelen zararları teminat altına alır. Bu fondan 250.TL/Günlük  ödeyerek yararlanabilirsiniz.

– Mini Onarım ve İş Kaybı Sigortası (MİS) : Çarpışma halinde olmayan (park halinde oluşan) 3000 TL’ye kadar hasarların tutanaksız (sadece müşterinin beyanıyla) teminat altına alınmasını sağlar. Ayrıca kaza sigortası ve Mini onarım sigortasının teminat altına aldığı hasarların giderilmesi için aracın serviste kaldığı ve çalışmadığı günlerin bedelini de teminat altına alır. Bu fondan 300 TL/Günlük  ödeyerek yararlanabilirsiniz (Çalınma durumunda sigorta tarafından yapılacak ödemeye kadar geçen 45 günlük iş kaybı süresini kapsamaz).

– Tam Sigorta (TS) : Mini Onarım ve İşkaybı sigortası ile Lastik cam ve far risklerini birlikte teminat altına alır. Aynı zamanda, alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında  bulunan, geçerli ehliyete sahip olmayan, sözleşmede ismi bulunmayan ve taşınan mallardan kaynaklanan kazalardan doğan sorumluluklar dışında, sürücünün %100 kusurlu bulunduğu kazalarda oluşacak sorumluluğu teminat altına alır. Bu fondan 500 TL/Günlük (max. 10gün) ödeyerek yararlanabilirsiniz. 

Teslim Alma-Bırakma

Trafik cezaları ve kaçak ogs geçişleri cezalı bedelleri ile birlikte müşteriye aittir. Araçların trafikçe alıkonulması durumunda bu süre kira süresine dahil edilir.

DEPOZİT ALIYORMUSUNUZ ?

Kredi Kartınızdan araç sınıfına göre ön provizyon bloke edilmektedir.

KREDİ KARTI NEDEN İSTİYORSUNUZ ?

Araç kiralama tarihleri arasında tarafınızdan araca gelebilecek TÜM TRAFİK CEZALARI, KULLANIMDAN KAYNAKLI OLUŞAN TEKNİK/MEKANİK ARIZALAR, KAPORTA HASARLARI, OTOPARK MASRAFLARI VE BENZİN FARKI için alınmaktadır.

ARACIN BAKIMLI OLDUĞU KONUSUNDA SİZE GÜVENEBİLİRMİYİM ?

Araçlarımız kirada iken mekanik sorun çıkarması bizlere hem ekonomik hem personel hem de zaman açısından ek yük getirmektedir.

Bu nedenle araçlarımızın periyodik olarak tüm bakımları anlaşmalı servislerimiz tarafından yapılmaktadır ve takip edilmektedir.

KİRALAMAK İSTEDİĞİM ARACI ADRESE TESLİM EDİYORMUSUNUZ ?

İstanbul ili sınırları dahilinde 1 hafta ve üzeri kiralama işlemlerinizde ücretsiz olarak aracı talep ettiğiniz adrese teslim edip teslim alabiliyoruz.

KiRALADIĞIM ARACI KİMLER KULLANABİLİR ?

Sözleşme dahilinde ismi geçen kişiler kiraladığınız aracı kullanabilmektedir.

ARACI TESLİM ALDIKTAN SONRA NEREYE TESLİM ETMEM GEREKİYOR ?

Kiraladığınız aracı nereden teslim almak istediyseniz süre bitiminde ayrı yerden teslim etmeniz gerekmektedir.
Teslim aldığınız adres dışında farklı bir adresten teslim etmek istiyorsanız tek yön ücreti uygulanarak aracı istediğiniz adresden teslim edebilirsiniz.Tek yön ücreti hakkında lütfen ofisimizle irtibata geçiniz.

ARACI TESLİM ALDIKTAN SONRA NERELERE GİDEBİLİRİM ?

Aracı teslim aldıktan sonra yurtdışı hariç, (aracı teslim edeceğiniz zamanın ve yerin geçirilmemesine özen gösterecek şekilde ayarladığınız sürece) sadece T.C. sınırları içinde istediğiniz İl/İlçelere gidebilirsiniz.

KİLOMETRE SINIRI VARMI ?

Kiralama süresi ve araç segmentıne göre kilometre sınırları değişmektedir. Ekonomik segment araçlarda günlük 200 KM, aylık kiralamalarda 3500 KM olarak kullanım hakkına sahipsiniz.

KÖPRÜ VE ÜCRETLİ YOLLARDAN NASIL GEÇEBİLİRİM ?

Sözleşme yaparken bunu belirterek kiralama süreniz boyunca HGS tanımlıdır.Kullanımınız sonrasında depozitinizden düşülecektir.

ARAÇ İADE SÜREMİ KİRALAMA TARİHİNDE UZATABİLİRMİYİM ?

Araç kiralama süre bitiminden 24 saat önce ofisimizle irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Aksi halde araç kira süre bitiminde aracın iadesi istenilebilir.

KİRALADIĞIM ARACI İADE GÜNÜNDEN ÖNCE / SONRA GETİRMEK İSTİYORUM ?

Araç kiralama süre bitiminden sonra getirmeniz halinde 3 saate kadar olan gecikmelerde gecikilen saat başına uygulanan günlük kiralama ücretinin 1/5´i, 3 saat ve üzeri gecikmelerde ise 1 günlük kira ücreti uygulanır.
Araç kiralama süre bitiminden önce getirmeniz halinde herhangi bir ödeme tarafınıza yapılamamaktadır.

SİGORTA KAPSAM DIŞI HALLER NELERDİR ?

– Aracın kira kontratı üzerinde ismi yazılı kişilerden başkasına kullandırılması,

– Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması (aracın yüksek motor harareti ile kullanılması, kötü yol şartları veya patlak lastik üzerinde yürünmesi ve benzeri diğer durumlar),

– Aracın trafik kuralları dışında kullanılması (yasal hız sınırlarının aşılması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer ihlaller),

– Aracın alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında kullanılması,

– Araçta taşınan bir yükün, fazla yolcu sayısının ( binek araçlar şöför dahil 5 kişi ) hasara veya kazaya sebep olması,

– Aracın dikkatsiz ve tedbir alınmaksızın kullanılması (yağışlı havalarda yol şartlarına göre hız ayarlamasının yapılmaması, öndeki aracın en az emniyet mesafesinden takip edilmemesi ve benzeri diğer kullanımlar),

– Meydana gelmiş bir kazanın veya çalınma durumunun anında müşteriye verilecek olan irtibat telefonlarına bildirilmemesi, aracın kaza yerinde terk edilmesi (doktor raporu ile saptanmış engelleyici bir durum olması durumu hariç),

– Meydana gelen bir kazada ilgili makamlardan 48 saat içerisinde gerekli raporların (trafik ve alkol raporu) alınmaması,

– Aracın çalınması durumunda orijinal anahtarının teslim edilememesi,

– Onay alınmaksızın ve kira süresinin bitmesine rağmen aracın teslim edilmemesi,

– Aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması,

– Sigorta teminatı sınırları dışında kalan tutarlar için müşteri kendisi sorumludur.

KİRALAMIŞ OLDUĞUM ARAÇ İLE KAZA YAPARSAM VEYA ÇALINIRSA NE YAPMAM GEREKİYOR ?

Aracın kaza yapması veya çalınması halinde doktor raporu ile saptanmış engelleyici bir durum olması hariç,
araç hareket ettirilmeden 0 (212) 279 4 777 ve 0 (537) 679 4 777 numaraları telefonlar ile irtibata geçmeniz, ardından en yakın jandarma veya polise bildirmeniz ve en geç 24 saat içinde aşağıda yazılan evrakları ofisimize ulaştırmanız gerekmektedir.
(*) Kazalarda İstenilen Evraklar

Kaza Raporu ( Eksiksiz olarak doldurulmalı ve tek kişilik kazalarda ıslak mühürlü ve imzalı )
Alkol Raporu
Araç Fotoğrafları
Kazaya karışan araçların ehliyet, zorunlu trafik sigorta poliçesi, ruhsat ve nüfus cüzdan fotokopileri gerekmektedir.

Araç ile ilgili tutturulmayan rapor veya eksik olan evraklar var ise, SİGORTALAR GEÇERSİZ SAYILACAK VE KİRACI TÜM HASAR BEDELLERİ VE 3. ŞAHISLARA VERİLEN MADDİ/MANEVİ KAYIPLARLA BERABER SORUMLU OLACAKTIR.

KİRALADIĞINIZ ARACA YAPMANIZ GEREKENLER ?

1- Periyodik olarak araçta uzun bir kilometre akışı söz konusu olmasa dahi sık olarak yağ, su ve lastik kontrollerini yapmanız gerekmektedir.
2- Park ettiğiniz yerlerde araca zarar verebilecek hareket eden/etmeyen madde veya taşıtların olmamasına özen gösterin.
3- Aracı terk ederken mutlaka ruhsat ve anahtarı yanınızda bulundurunuz, kısa süreli terk etme söz konusu  olsa dahi aracın anahtarını ve ruhsatını araç üstünde bırakmayın, aracı park etme konumuna  getirin.
4- Aracınızı mümkün olduğunca otopark´ a park ediniz ve anahtarı üzerinde bırakmayınız, anahtarın sizin tarafınızdan verilmesi durumunda araç çalınırsa veya kaza yapar ise yine sigorta kapsamı dışında kalmaktadır.
5- Araç ile ilgili herhangi bir arıza veya herhangi bir kişisel tedirginlik söz konusu olduğunda müdahale etmeden size verilen irtibat numaraları ile iletişime geçiniz. Yapacağınız müdahale araca zarar verebilir, kullanıcı hatasından kaynaklı masraflara yol açabilir.
6- Sürat limitleri şehir içinde 50 km./saat, şehir dışında 90 km./saat, otoyollarda ise 120 km./saattir.Sürat limitlerine dikkat ediniz.
7- Kira süreniz içerisinde 5000 kilometreden fazla kullanmanız durumunda aracın bakıma gitmesi gereken kilometreyi ofisimize sorunuz, bu hem sizin daha güvenli bir yolculuk yapmanız, hem de aracın garanti kapsamında kalabilmesi için önemlidir.

YAKIT TASARRUFU İÇİN 5 ALTIN KURAL

1- Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın,
2- Ani kalkıştan ve frenden kaçının,
3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın, kontağı kapatmayın,
4- Uzun süre hareketsiz duracaksanız motoru kapatın, rölantide çalıştırmayın,
5- Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın. Yolculuk boyunca sürekli açık tutmayın.

YAĞMURLU HAVADA ARAÇ KULLANIMI

Türkiye yağış kuşağında olan bir ülke. Yılın yarısını yağışlı geçiren bir ülkede yağmurlu havalarda sürücülerin çok dikkat etmesi gereken hayati noktalar var. Peki bunlar neler?

-Sollama  esnasında  aracın silecekleri en yüksek hızında çalıştırılmalıdır.
-Kısa farlar devamlı açık tutulmalıdır.
-Yoğun yağışlı ve çamurlu yollarda ön, arka farlar, stoplar, sinyaller ve fren lambaları belli aralıklarla silinmelidir.
-Su birikintilerine girildikten sonra ıslanan fren balatalarını kurutmak için kısa bir süre frene hafifçe basılmalıdır.
-Araca binmeden önce ıslanan ayakkabıların acil bir durumda fren pedalından kaymasını engellemek için bir bezle taban kısmı silinmelidir.
-Yağmurlu havalarda gaza gereğinden fazla basmak, sert bir şekilde frene basmak, ani bir şekilde direksiyonu çevirmek ve debriyajdan ayağın hızlıca çekilmesi kayma hareketini daha kolay başlatacağından bu hareketlerden özellikle kaçınılmalıdır.
-Yağmurun ilk yağdığı an yol yüzeyinde birikmiş olan toz ve yağlar yolu daha da kayganlaştıracağı için bu dakikalarda hız yavaşlatılmalı ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır.
-Sağanak yağmur esnasında oluşan su birikintilerine girerken aquaplaning (su yastığı üstünde kayma) olayı oluşur. Bu durumlarda direksiyon sıkıca tutulmalı ve hız kesmek için ayak gazdan çekilmeli, frene çok yavaş basılmalı ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır.

SİSLİ HAVADA ARAÇ KULLANMANIN İNCELİKLERİ

• Kısa farlarınızı ve ön sis farlarınızı yakınız. Siste araç kullanırken yapılan yanlışlardan biri, uzun huzmeli farların yakılmasıdır. Uzun huzmeli farlar yakıldığında öndeki sisli bölge bir ışık duvarı halinde gelecek ve görüşü engelleyecektir.
• Ön sis farlarınızın yanı sıra kısa farlarınızı yakmayı unutmayınız. Sisli havalarda sürücülerin yaptığı diğer bir yanlış ise tüm farların kapatılıp sadece ön sis lambalarının yakılmasıdır. Bu durum karşıdan gelen sürücülerin aracın boyutlarını tam olarak görmesini engelleyecek ve kazalara neden olabilecektir.
• Yol çizgilerini değil, yol kenarında bulunan işaretleri takip ediniz. Silinmiş yol çizgileri sizi yanıltıp tehlikelere yol açabilir.
• Sisli havalarda herhangi bir problemden ötürü yol kenarında durmak gerekirse, mutlaka dörtlü flâşörler yakılmalı ve mutlaka arkadan gelen sürücülerin fark edilmesi için araçtan 100 metre geriye reflektör yerleştirilmelidir.
• Hareket halindeyken dörtlü flaşörlerinizi yakmayınız. Siste taşıt kullanırken sürücülerin yaptığı başka bir hata da, dörtlü flâşörlerin görülmek için yakılmasıdır. Dörtlü flâşörler, sadece bir tehlike durumunda ve taşıt durduğunda yakılmalıdır.
• Takip mesafenizi artırınız. Siste taşıt kullanırken takip mesafesine de dikkat etmek gerekir. Çünkü sis, su buharından oluştuğu için yolu ıslatacaktır. Bu yüzden fren mesafesi kuru zemindekine göre daha uzun olacaktır. Normal zeminde 100 km/s süratle giden bir araç fren yaptığında 44-50 metrede dururken, siste bu mesafe 100 metreye kadar çıkabilir. Sisli havalarda öndeki araçla normalden daha fazla mesafe bırakılmalıdır. Örneğin 60 km/sn süratle giden bir taşıtın öndeki araçlarla arasında hızı kadar, yani 60 metre mesafe bırakması gerekir.
• Sis, özellikle şehir içi yollarda yayaların görülmesini de engelleyecektir. Bu yüzden sisli havalarda özellikle şehir içi yollarda yavaş gidilmeli, kavşaklarda mutlaka durulmalı ve kimsenin gelmediğinden emin olduktan sonra hareket edilmelidir. Sisli havalarda yayaların da üzerlerine, uzaktan rahatlıkla görülebilecek fosforlu giysiler giymelerinde fayda vardır.
• Hava ne kadar soğuk olursa olsun, aracın camını açınız. Böylelikle diğer taşıtların sesli uyarılarını kolaylıkla duyabilirsiniz. Ayrıca iç camlarda buğu engellenecektir
• Siste taşıt kullanırken kesinlikle solama  yapmayınız. Çünkü sisli havalarda görüş mesafesi ve buna bağlı olarak sürat düşeceğinden, karşıdaki taşıtla burun buruna gelme olasılığı artacaktır. Ancak yine de sollama yapmak gerekiyorsa, mutlaka ışık ve klaksonla gerekli uyarı yapılmalıdır.

KARLI HAVADA ARAÇ KULLANIMI

Kışın araç kullanımı hafife alınacak bir konu değildir.
Kışın seyahat ederken; güvenlik konusunu aklınızdan çıkarmayın.
Hareket etmeden aracın üzerindeki karı temizleyin.
Gözü devamlı yolda olmayan sürücüler tehlikelidir.
Kısıtlı görüş mesafesi, sınırsız tedbir gerektirir.

Karda araç kullanmak keyifli ama tehlikelidir; kışın araç kullanırken dikkatli olun.
Kar kalınlığı fazlaysa yavaş gidin.
Yolu göremiyorsanız hareket etmeyin.
Kar ve buz sizi yükseklik konusunda yanıltabilir; aracın üstünde kalan mesafeyi kontrol edin.
Karın sizi ve aracınızı etkilemesine izin vermeyin.
Saydam buz, hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkabilir; aracın kaymasına hazırlıklı olun ve kazadan kaçının.
Karda güvenli olun; aracı yavaş kullanın.